Сезондук тамактарды даярдоо боюнча кеңештер
Розмарин менен картөшкө кесимдери


Ингредиенттердин тизмеси:
- 4 чоң же 8 кичинекей картөшкө
- өсүмдүк майы
- жаңы розмарин жалбырагы
- 2 тишче сарымсак, өтө майда тууралган (каалоого жараша)
- туз
Даярдоо процесси:
- Тазаланбаган картөшкөнү калыңдыгы болжол менен 1 см кылып туурайбыз.
- Картөшкө кесимдерин муздак, туздалган сууга салып, кайнатыңыз. 3 мүнөт бышырып, андан кийин сүзүп алыңыз. Муздатыңыз.
- Ар бир кесимди бир аз май менен сүртүп, эки жагынан кызарганча кууруйбуз. Табакка салып, майдаланган розмарин жалбырактарын жана өтө жука тууралган сарымсакты себиңиз (каалоого жараша). Дагы бир аз май, туз кошуп, этке гарнир катары же салатка негизги тамак катары бериңиз.