Кускус менен ак балык сулп эти


Ингредиенттердин тизмеси:
- 2 ак балык сулп эти (сиз тапкан же сизге жаккан каалаган балык)
- 1 лимон
- кичинекей тутам райкан
- 200 гр. черри помидору
- 100 гр. кускус
- 2 аш кашык (бальзам) уксусу
- 2 аш кашык өсүмдүк майы
- ½ бадыраң
- 2 аш кашык данеги жок, кара же жашыл зайтун
- Туз, калемпир
Даярдоо процесси:
- Балык сулп этинин кесиндилерин фольга барагынын үстүнө жайыңыз. Балыкка туз, мурч себип, андан кийин жарым лимондун ширесин себип, жарым райканды коюңуз.
- 4 помидорду экиге бөлүп, балыктын айланасына тизип коюңуз. Дагы бир фольга менен жаап, чөнтөк жасагандай четтерин бүктөңүз. 15-18 мүнөт бышырыңыз.
- Балык бышып жатканда кускуска 100 мл кайнак суу куюп, үстүн жаап, 5 мүнөт көптүрүп коебуз.
- Калган помидорду туурап, кускус, тууралган бадыраң, калган райкан, лимон ширеси жана зайтун менен аралаштырыңыз. Уксус жана май кошуңуз. Туз жана калемпирди салып, балык менен бирге бериңиз.