Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Кускус менен ак балык сулп эти

Кускус менен ак балык сулп этинин сүрөтү
Кускус менен ак балык сулп этинин сүрөтү
тарелка белгиси

2 порция

Секундомер белгиси

30 мүнөт

Спидометр белгиси

жеңил

Ингредиенттердин тизмеси:

  • 2 ак балык сулп эти (сиз тапкан же сизге жаккан каалаган балык)
  • 1 лимон
  • кичинекей тутам райкан
  • 200 гр. черри помидору
  • 100 гр. кускус
  • 2 аш кашык (бальзам) уксусу
  • 2 аш кашык өсүмдүк майы
  • ½ бадыраң
  • 2 аш кашык данеги жок, кара же жашыл зайтун
  • Туз, калемпир

Даярдоо процесси:

  1. Балык сулп этинин кесиндилерин фольга барагынын үстүнө жайыңыз. Балыкка туз, мурч себип, андан кийин жарым лимондун ширесин себип, жарым райканды коюңуз.
  2. 4 помидорду экиге бөлүп, балыктын айланасына тизип коюңуз. Дагы бир фольга менен жаап, чөнтөк жасагандай четтерин бүктөңүз. 15-18 мүнөт бышырыңыз.
  3. Балык бышып жатканда кускуска 100 мл кайнак суу куюп, үстүн жаап, 5 мүнөт көптүрүп коебуз.
  4. Калган помидорду туурап, кускус, тууралган бадыраң, калган райкан, лимон ширеси жана зайтун менен аралаштырыңыз. Уксус жана май кошуңуз. Туз жана калемпирди салып, балык менен бирге бериңиз.