Корица менен тортильядагы барбекю тоок эти


Ингредиенттердин тизмеси:
- 2 тооктун төш эти
- 1 лимон
- 1 чай кашык кургатылган же жаңы орегано
- 1 тишче сарымсак
- бир чымчым корица
- 1 аш кашык өсүмдүк майы
- 3 аш кашык грек йогурту
- 1 аш кашык майонез
- ¼ кызыл калемпир
- 1 жалбырак салаты Little Gem
- 4 тортилья
- Туз
Даярдоо процесси:
- Тоок этинин кесиндилерин идишке салыңыз. Эттин бир бөлүгүн лимондун кабыгы менен сүртүп, андан кийин лимон ширесин кошуңуз.
- Туз, орегано, сарымсак, корица жана май кошуңуз. Жакшылап аралаштырып, үстүн жаап, муздаткычка бир сааттан ашык эмес убакытка салып коюңуз.
- Барбекюну ысытыңыз.
- Кесиндилерди эки тарабынан бир-эки мүнөт кууруңуз.
- Йогуртту майонез менен аралаштырыңыз.
- Токочту бир мүнөт грильде кууруңуз, андан кийин тарелкага салып, ар бирине ½ аш кашык йогурт жана майонез аралашмасын сүртүңүз.
- Тоок этинин кесиндилерин токочко тизип, андан кийин калган йогуртту үстүнө коюп, майдаланган кызыл калемпир жана салат жалбырактарын себелеп коюңуз.
- Жегенге ыңгайлуу болушу үчүн токочту ороп коюңуз.